Training

Creëer & Leer biedt trainingen op maat. Hieronder een aantal mogelijkheden.

 Basistraining procesgerichte didactiek
In deze training leer je alles over de manier waarop je kinderen kunt leren vormgeven. Daarvoor hoef je zelf geen specialist te zijn. De procesgerichte didactiek biedt juist handvatten voor zowel leerkracht als kind om het creatieve vermogen te ontwikkelen. De procesgerichte didactiek kan op alle kunstvakken toegepast worden, maar ook op de zaakvakken.

 

Laat maar Zien
De onlinemethode Laat maar Zien biedt lessen op het gebied van beeldend onderwijs, opgezet  volgens de procesgerichte didactiek. Een deel van de lessen van Laat maar Zien is ontwikkeld door de trainers van Creëer en Leer. Wil je meer weten over de procesgerichte didactiek in combinatie met Laat maar Zien? Ook dan kunnen wij een training op maat maken.

 

Creativiteit en spel
Tijdens deze training krijg je inzicht in processen van creatief denken, probleem oplossen en hoe je dat kunt stimuleren met spel. We bespreken het theoretische kader en er wordt een link gelegd met de procesgerichte didactiek. Je krijgt praktische tips voor het bevorderen van creativiteit bij kinderen en je ondervindt zelf hoe je, al spelend, een keur aan ideeën kunt bedenken.

 

 

 

 

Pimp je les van Pinterest
Wil je weten hoe je van een idee van internet een creatieve les maakt? Creëer & Leer biedt een korte cursus aan waarin je leert hoe je van een leuk idee een procesgerichte les maakt. Je krijgt inzicht in de procesgerichte didactiek en past de didactiek toe op  een zelf meegebracht idee.

Vaardighedentraining
Om vorm te kunnen geven heb je vaardigheden nodig. Wil je op het gebied van beeldend, drama, muziek of creatief schrijven je vaardigheden vergroten zodat je kinderen beter kunt begeleiden? Wij bieden trainingen om je  technische vaardigheden te vergroten in een van bovenstaande disciplines. Maar ook op het gebied van beschouwen en reflecteren hebben wij professionele trainers die met het team aan de slag kunnen gaan.

Wil je meer informatie of een aanvraag indienen? Mail naar m.benjaminsen@creeerenleer.nl.
Of bel: 06-13214108 (Mech Benjaminsen)